петак, 18. мај 2018.

Београдски ноћни маркет по први пут у Студентском парку

Београдски ноћни маркет, 14. по реду, биће први пут одржан у Студентском парку, на месту где је давне 1824. године отворена прва пијаца у Београду, познатија као Велика пијаца, саопштавају из ЈКП „Градске пијаце”.

У знак сећања на ову пијацу, дводневна манифестација одржаће се 25. и 26. маја, од 12 до 24 часа, на простору где је она постојала пре скоро 200 година, а окупљање шампиона пијаца, дизајнера, занатлија, произвођача хране и пића на овој локацији пробудиће слику заборављене историје. 

Из ЈКП „Градске пијаце” подсећају да је овогодишњи слоган међународне кампање „Love your local market 2018 – Close to your heart” и да ће „Београдске пијаце” заједно са 4.000 пијаца широм света током трајања кампање указивати на очување традиције и културе, значај здраве и безбедне хране, али и промовисати пијаце као туристички симбол главног града. Кампања „Close to your heart” трајаће од 17. до 31. маја, а централна манифестација ЈКП „Градске пијаце” биће обележена управо на месту где је почела историја добре куповине квалитетних производа.

Београдски ноћни маркет организују ЈКП „Градске пијаце” и „Redesign” д.о.о, уз подршку Града Београда. Улаз је слободан.