четвртак, 24. мај 2018.

На Задушнице посебан режим уласка за моторна возила

ЈКП „Погребне услуге” апелују на суграђане да на Задушнице у суботу, 26. маја, уместо својих аутомобила, користе градски превоз за одлазак на гробље. На свим гробљима у суботу неће бити дозвољен улазак аутомобила од 7 до 15.30 часова. Капије за улаз моторних возила биће отворене од 15.30 до 19 часова. 

На Новом, Земунском и Топчидерском гробљу на снази је потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице. У недељу, 27. маја, капије за улаз моторних возила биће отворене од 7 до 19 часова, осим на Новом гробљу, Земунском и Топчидерском гробљу. За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи и гробљу Нова Бежанија обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом која ће их бесплатно превозити. Организовани превоз ће саобраћати у одређеним интервалима, од 7 до 15  часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела.

Осим специјалних минибус возила, на Задушнице ће посетиоцима бити на услузи и службени аутомобили предузећа, са карактеристичном бордо бојом и логотипом ЈКП „Погребне услуге”. Јавно комунално предузеће „Погребне услуге” апелује на посетиоце гробaља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике.

Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали  и нестабилни, па у случају наслањања и притиска може доћи до пада и повређивања присутних лица.

Посебно се скреће пажња родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају приликом посете гробљу. На гробљу је забрањен приступ деци млађој од 10 година без пратње одраслог лица.