четвртак, 21. јун 2018.

Весић: Данас отварање тендера за реконструкцију Трга републике

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да ће данас бити отворен тендер за реконструкцију Трга републике, процењене вредности око 930 милиона динара. Он је, гостујући на ТВ „Пинк”, изразио наду да би радови могли да почну већ током августа.

– Предвиђено је да радови трају 420 дана јер је реч о комплексној реконструкцији. Мењају се комплетне инсталације, водовод, канализација, струја, радиће се гранитне плоче. Трг ће бити јединствена целина и простор ће бити боље искоришћен – истакао је Весић. 

Коначно ћемо добити уређен централни градски сквер, додао је Весић, прецизирајући да ће овде бити зона успореног саобраћаја. 

На овој локацији, прецизније на месту садашњег „Стакленца”, налазиће се зграда опере и балета.

– Када буде завршен конкурс за израду пројекта Министарства културе и када се овај објекат изгради, трг ће бити потпуно уређен и формиран као у великим европским градовима. Поносни смо на читав овај пројекат – оценио је Весић.

Радиће се 24 сата, што је било и условљено тендером, додао је Весић.  

Заменик градоначелника за 3. јул најавио је и отварање тендера за реконструкцију Карађорђеве улице, од Бранковог моста до Београдске тврђаве, заједно са савским кејом, а Београд ће на овој локацији добити дужни парк уз реку. 

Град се мења, а једно по једно обећање испуњавамо, поручио је Весић.