петак, 22. јун 2018.

Уручена признања „Херојима Београдског маратона”

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић уручио је признања, дипломе и захвалнице хуманитарним организацијама, предавачима, победницима у категорији штафетног полумаратона, као и посебно признање „Херојима Београдског маратона” – појединцима који су оставили посебан печат на 31. Београдски маратон.

Младеновић је истакао да нас Београдски маратон сваке године подсећа на то колико је важно да поздравимо и поменемо све људе који су својим приступом животу и филозофијом живота допринели популаризацији маратона и здравих стилова живота. 

– Сваки напор који је учињен у правцу унапређења Београдског маратона представља додатни подстрек за будућност. Хвала у име града Београда, али и у име свих љубитеља спорта и рекреације. Нама остаје да, заједно са Београдским маратоном, наставимо са спровођењем оваквих акција – рекао је Младеновић. 

Он је подсетио да је пре неколико недеља, у ноћи између 9. и 10. јуна, одржана ноћна трка на писти београдског аеродрома.  

– Прошле године смо на јубиларном, 30. Београдском маратону имали прилике да видимо највеће звезде светске атлетике које су поново дошле у Београд, а не би требало заборавити ни на Трку кроз историју или Дечји маратон, који је јединствена манифестација у свету. На томе не би требало стати и настојаћемо да својим идејама допринесемо да Београдски маратон из године у годину буде све квалитетнији – додао је помоћник градоначелника.