среда, 11. јул 2018.

Успешна промоција Београда у Братислави

Туристичка организација Београда организовала je 9. и 10. јула прву промоцију Београда у Братислави како би представила нашу престоницу као туристичку дестинацију словачком туристичком тржишту.

Уз фолколорни програм, мини-представе и наступ оркестра нациoналне музике, у пешачкој зони у центру Братиславе бројни грађани и туристи имали су прилику да се упознају са туристичком понудом нашег града. Презентација је обогаћена садржајима туристичких организација Ниша, Новог Сада и Војводине, као и Галерије „Бабка” из Ковачице.

У просторијама Амбасаде Републике Србије одржана је конференција за медије и пословни сусрети са туроператорима из Словачке.

Гостима се обратио заменик директора ТОБ-а Слободан Унковић који је представио окоснице туристичке понуде Београда. Уследио је пригодан културно-уметнички програм, као и изложба наивног сликарства из Ковачице. Међу планираним активностима је и организација студијског путовања за новинаре и агенте из Словачке у септембру које ће бити реализовано у сарадњи са туристичким организацијама Ниша, Новог Сада и Војводине.

После успешно реализованих пословних активности у Братислави промотивна кампања се наредних дана наставља у граду Мартин у Словачкој.