среда, 1. август 2018.

Весић: Комплетна реконструкција Кнегиње Зорке до 3. септембра, Светогорска завршена 10 дана пре рока

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас Улицу кнегиње Зорке на Врачару у којој се одвија прва фаза радова на реконструкцији и најавио њен комплетан завршетак, од Булевара краља Александра до Булевара ослобођења, до 3. септембра.

Догађају су присуствовали чланови Градског већа Милош Дангубић и Гаврило Ковачевић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, председник општине Врачар Милан Недељковић, директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, директор ЈП „Путеви Београда” Славиша Живковић и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић.

Весић је истакао да се завршава прва фаза радова од Булевара краља Александра до Крунске. Следе, према његовим речима, фазе од Крунске до Његошеве, од Његошеве до Макензијеве, од Макензијеве до Улице Светог Саве и последња фаза до Булевара ослобођења.

Како се буду изводили радови, завршени делови по фазама биће отварани за саобраћај, истакао је Весић и додао да је за комплетну рекоснтрукцију улице издвојено 50 милиона динара.

– Поред новог асфалта биће измештени сливници у тротоаре који ће исто бити реконструисани. Такође, где год има потребе биће замењена водоводна и канализациона инсталација – најавио је заменик градоначелника.

Он је подсетио да су у престоници овог лета интензивирани радови на реконструкцији улица и указао да је Светогорска улица данас пуштена у саобраћај, као и да су радови у овој улици завршени 10 дана пре рока.

– Одмах је почела реконструкција Таковске улице која ће се радити до 3. септембра. Паралелно се изводе радови у Булевару ослобођења и тамо се очекује завршетак радова до 3. септембра. Тренутно се изводе радови и у Радничкој улици, Балканској, а они ће бити завршени до 15. октобра, док је реконструкција Булевара кнеза Александра Карађорђевића завршена – навео је заменик градоначелника и извинио се грађанима због радова, али и нагласио да ће сви после осетити бољитак.

Председник општине Врачар Милан Недељковић захвалио је Граду Београду јер помаже да се обнови инфраструктура у централној београдској општини. Он је подсетио да обимни радови у Улици кнегиње Зорке обухватају 1.000 метара и додао да су слични радови током пролећа обављени између улица Грчића Миленка и Максима Горког.

– Према препоруци грађана Врачара, наредне улице које треба да се реконструишу су Церска, Јована Рајића, као и друге у којима се налазе ударне рупе и где има проблема са инсталацијама – најавио је Недељковић.