четвртак, 16. август 2018.

Санација квара на магистралном водоводу у центру града

Екипе ЈКП „Београдски водовод и канализација” су на терену и санирају квар на великом магистралном воду који водом за пиће снабдева Улицу краља Милана, Славију и тај део града до Теразија, изјавио је за „Беоинфо” вршилац дужности секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

– До квара је дошло у раним јутарњим часовима, а у питању је стара магистрална цев, једна од најстаријих у центру Београда. Највећи део квара је у тротоару, али нажалост део цеви који ће морати да се замени у току дана налази се и на коловозу. Екипе „Водовода и канализације” изводиће грађевинске радове до поподневних часова, а по завршетку тог посла ЈКП „Београд-пут” ће урадити завршни слој асфалта у зони која је оштећена – појаснио је Главаш.

Према његовим речима, без воде је тренутно зона Краља Милана, од Улице Светозара Марковића, са делом те улице, до Кнеза Милоша. На терену су већ постављене цистерне са водом за пиће за суграђане који због овог квара немају воду.