уторак, 21. август 2018.

На јесен радови у шест вртића

Секретаријат за образовање и дечју заштиту уложиће на јесен укупно 77 милиона динара у санацију шест београдских вртића, изјавио је секретар Славко Гак.

Он је истакао да ће се, по плану овог секретаријата, са радовима започети у октобру у пет звездарских и једном вртићу на Савском венцу, где су предвиђени обимнији радови.

– Уколико све буде ишло планираном динамиком, у октобру почиње реконструкција вртића „Света Петка” на Савском венцу, за шта је издвојено 35 милиона динара – рекао је Гак.

У овом вртићу, у који иде 400 деце, биће замењена комплетна фасадна столарија и потпуно реконструисани сви тоалети.

– Ово је општина са минималном листом чекања за вртиће, али нам је осим довољног броја места важан и квалитет рада са децом, квалитетан боравак деце и добри услови у вртићима – нагласио је Гак.

Он је истакао да очекује да радови трају око два месеца и да ће бити организовани тако да не ремете боравак деце, па неће бити потребе за њиховим измештањем јер ће се груби радови изводити током викенда када деца нису у вртићу, а остали парцијално.

Паралелно са обновом вртића „Света Петка”, како је навео, почеће и замена комплетне фасадне столарије у звездарским вртићима – два у Звезданом гају, у вртићу „Колибри”, „Дечји луг”, „Маслачак” и „Жубор”.

Укупна процењена вредност ових радова је 42 милиона динара, што је новац који ће обезбедити Секретаријат за образовање и дечју заштиту.

– Осим тога, на Звездари је у плану и комплетна реконструкција вртића „Зека”, где су потребни обимнији радови и њима ћемо се тек бавити – закључио је Гак.