субота, 15. септембар 2018.

Хуманитарни турнир дипломата за помоћ деци из Прихватилишта

Члан Градског већа Филип Марјановић, у друштву амбасадора Пољске у Србији Томаша Његођиша и амбасадорке Словачке Дагмар Репчекове, отворио је данас хуманитарни турнир у фубалу „Diplomats 4 Children“ на Ади Циганлији.

Шеснаест екипа, састављених од амбасадора, дипломата и запослених у дипломатским представништима, одиграли су турнир по куп-систему, а сав прилог је уплаћен на рачун Прихватилишта за децу.

Марјановић је поздравио представнике дипломатског кора и у име Града Београда захвалио учесницима што несебично помажу онима којима је помоћ најпотребнија.

– Град Београд веома цени ваше напоре да се на овај начин помогне Прихватилишту за децу. Нема бољег начина да се наше земље приближе, сарађују и поштују, када заједно радимо на прикупљању помоћи и средстава за најугроженије – рекао је Марјановић.

Новац за Прихватилиште прикупљен је преко хуманитарне аукције тако што су заинтересовани грађани и представници дипломатског кора куповали предмете и спортску опрему која је својевремено припадала познатим репрезентативцима. Између осталог, ту су били и дресови српских репрезентативаца у фудбалу и кошарци, а највећу пажњу је привукла опрема Новака Ђоковића.

– Желим да се захвалим свима који су донирали спортску опрему за ову хуманитарну аукцију. Драго ми је да помоћ иде у праве руке – рекао је амбасадор Пољске Томаш Његођиш.

У име Прихватилишта за децу, руководилац ове институције Данијела Стајковац захвалила се дипломатама и свим добрим људима на несебичној помоћи.

Пред Словачке и Пољске, на турниру су наступиле екипе Србије, Финске, Хрватске, Грчке, Италије, Канаде, Украјине, Велике Британије, Русије, САД, Француске, Немачке, Еу делегације у Србији, МУП и екипа Министарства спорта и омладине републике Србије.