среда, 10. октобар 2018.

Промоција Београда у Подгорици

Презентација актуелне туристичке понуде Београда, у сарадњи са Амбасадом Републике Србије и компанијом „МТел”, одржана је хотелу „Хилтон” у Подгорици.

Како се наводи у саопштењу ТОБ-а, на догађају су били представници Владе Републике Црне Горе, Привредне коморе Црне Горе, званичници Града Подгорице и привредници у туризму. Госте је прво поздравио Зоран Бингулац, амбасадор РС у Подгорици, истакавши добре и успешне односе између две земље у економији и посебно у туризму. 

Присутнима се затим обратила Жељка Радак Кукавчић, директорка Националне туристичке организације Црне Горе, која је говорила о успешној сарадњи туристичких организација на трећим и прекоокеанским тржиштима, а затим Нина Пајовић из Туристичке организације Подгорице.

Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, представио је понуду српске престонице за госте из Црне Горе у наредном периоду: манифестације, фестивале, културне догађаје, као и понуду за новогодишње и божићне празнике. Представљени су и новоотворени смештајни капацитети, туристички програми и други сегменти понуде за градски одмор у Београду.

 Гости из Црне Горе су у порасту од шест одсто у доласцима и 10 одсто у оствареним ноћењима у Београду од почетка године, са тенденцијом даљег раста.