петак, 2. новембар 2018.

Отворене пријаве за „Самит младих”

„Самит младих”, који Канцеларија за младе Града Београда организује четврту годину заредом, одржаће се у уторак, 20. новембра, у хотелу „Метропол”, са почетком у 12 часова.

Овај самит окупља амбициозне младе људе, будуће лидере, који ће заједно са предавачима и успешним људима размењивати мишљења и креирати основе за будући напредак свих нас.

У оквиру „Самита младих” биће организована интерактивна предавања, панел дискусије и радионице које ће омогућити младима да се њихов глас чује.
На панелу о паметним градовима говориће се о коришћењу иновација и нових технологија, те како створити услове да млади људи који често побеђују на светским такмичењима остану овде и добију шансу да имплементирају своје пројекте.

Младима ће бити представљене могућности које пружа најбрже растућа индустрија забаве на свету – еспорт. Пojaвa oвoг нoвoг фeнoмeнa дoвeлa је и дo пoтрeбe зaпoшљaвaњa пoтпунo нoвих прoфилa људи зa пoслoвe кojи дo сaдa нису пoстojaли и који нуде велику прилику за развој и иновације.

Једна од тема о којој се много прича у последње време свакако је борба против наркоманије у школама. Недавно је Влада Републике Србије основала комисију која се бави искључиво овим проблемом. На овом скупу ће млади људи моћи да дају своје виђење ствари и помогну у борби против пошасти која нам „узима” све више младих.

Млади стручњаци, који су имали прилику да студирају у иностранству, говориће из личног искуства о изазовима са којима су се сусрели при повратку у Србију, о примени знања и вештина, и о томе како би наша држава, друштво и компаније могли да олакшају младим људима повратак и даље усавршавање у нашој земљи.

У току панел дискусија које се буду водиле, учесници ће моћи да поставе разна питања, као и да пруже разне сугестије и критике панелистима. Учесници „Самита младих” су активни чланови друштва, пуни енергије и воље да Србију учине бољим местом за живот.

Пријаве за „Самит младих” су обавезне, а заинтересовани се могу пријавити овде