понедељак, 19. новембар 2018.

Радојичић: Градске службе на терену, Београђани немају разлога за бригу

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је јутрос базу ЈКП „Београд-пут” на Новом Београду и том приликом поручио да су градске службе спремне за предстојећи период са ниским температурама.

Обиласку је присуствовао и вршилац дужности секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Глааваш, као и руководилац Зимске службе ЈКП „Београд-пут” Жељко Маравић. 

– Налазимо се у Бази 7 Зимске службе ЈКП „Београдпут”. Током минуле ноћи, све градске службе су биле активне и на терену. На градским улицама било је 41 возило „Београд-пута”, као и 20 мултикар возила истог предузећа. У свакој од 13 база зимске службе имамо довољне количине соли. Све улице су проходне и превентивно посуте индустријском сољу. Поред оперативе „Београд-пута”, на терену се налазе и радници ЈКП „Зеленило – Београд” и ЈКП „Паркинг сервис”. Осим „Београд-пута”, током 24 сата дежура и ЈКП „Градска чистоћа” са око 280 радника, који су током ноћи посипали пролазе, степеништа и пешачке прелазе – рекао је Радојичић.

Према његовим речима, током прошле ноћи су се створили услови за појаву леда, али захваљујући одлично урађеном послу, који су обавиле градске службе, већих проблема није било.

– Јавни превоз је током минуле вечери и ноћи функционисао уз свега један мањи проблем, док према информацијама којима тренутно располажемо све топлане раде нормално и без проблема. Од почетка грејне сезоне имали смо нешто више од 300 жалби на грејање и исто толико интервенција, а будући да ЈКП „Београдске електране” греје око 310.000 станова, тај број је прихватљив. У наредних 48 сати поново очекујемо падавине, нешто интензивније него током минуле ноћи и вечери, као и дуже периоде са ниским температурама. Ипак, порука за Београђане је да нема разлога за бригу, јер су све градске службе спремне, опремљене и налазе се на терену – поручио је градоначелник.