уторак, 20. новембар 2018.

Обрушавање зида на нелегалном објекту у Миријеву

Поводом инцидента на градилишту у Улици Лазара Трифуновића, градска секретарка за инспекцијске послове Соња Подунавац саопштила је да се ради о изградњи бесправног објекта над којим је инспекцијски надзор вршила грађевинска инспекција ГО Звездара. 

Она је прецизирала да, имајући у виду да је ступањем на снагу Закона о планирању и изградњи 6. новембра 2018. године инспекцијски надзор над изградњом објеката поверен Граду Београду, он се даље врши пред Грађевинском инспекцијом Секретаријата за инспекцијске послове Градске управе града Београда. 

– Градска грађевинска инспекција је преузела вршење инспекцијског надзора над изградњом овог објекта. Извршено је затварање градилишта и поднета је кривична пријава надлежном тужилаштву због основане сумње да је извршено кривично дело грађења без грађевинске дозволе из члана 219а Кривичног законика – изјавила је Соња Подунавац.

Када је реч о данашњем обрушавању дела зида, грађевински инспектор је изашао на лице места, записнички констатовао стање и поднео кривичну пријаву због основане сумње да је извршено кривично дело скидања и повреде службеног знака и печата из члана 327. Кривичног законика, као и кривично дело непрописног и неправилног извођења грађевинских радова из члана 281. Кривичног законика. Инспекцијски надзор је и даље у току, наводи се у саопштењу Секретаријата за инспекцијске послове.