понедељак, 10. децембар 2018.

Скупштинa Београда 21. децембра о буџету града за 2019.

На наредној седници Скупштине Града Београда, која ће бити одржана 21. децембра ове године, пред одборницима ће се наћи Одлука о буџету Града Београда за 2019, као и низ одлука о обиму средстава намењених за вршење послова градских општина, али и програми пословања јавних и комуналних предузећа којима је Град Београд оснивач.

Након што Градско веће усвоји предлог буџета Града Београда, одборници Скупштине града одлучиваће о начину расподеле средстава за наредну годину и приоритетима за које су градски планери наменили средства града.

– Предлог буџета Града Београда добро је избалансиран и пажљиво планиран. На страни расхода опредељена су средства која су за инвестиције у комуналну и саобраћајну инфраструктуру, пре свега да би се завршили важни грађевински послови започети у овој години и како би се отворила перспектива улагања и у оне рубне делове града који су годинама били испод радара инвеститора – истакао је председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Никодијевић је нагласио да ће се наставити са улагањима у набавку већег броја возила за јавни превоз како би се обновио возни парк ГСП-а и повећала сигурност и удобност у градском превозу путника. Такође, наставиће се са улагањима у предшколске установе, са циљем да се у потпуности смање листе чекања за вртиће и да се свој деци омогући упис у обданишта.

Као посебно важно, председник градског парламента навео је решеност руководства Београда да се редовно и у потпуности измирују сва потраживања и обавезе које град има према корисницима социјалних давања, нарочито према породиљама и трудницама.

– Град ће и у наредној години знатно смањити ниво задужености и на тај начин потврдити високу ликвидност и стечени углед на финансијском тржишту. Наш приоритет је да наставимо развој града, завршимо велике пројекте и да учинимо све што је неопходно да и даље привлачимо улагања, како у стамбени и пословни фонд града тако и у саобраћајну инфраструктуру – нагласио је Никодијевић.