петак, 14. децембар 2018.

Никодијевић: У Београду остварено више од два милиона ноћења

Београд има велики туристички потенцијал, што потврђује податак да је у првих десет месеци у Београду остварен рекорд од два милиона ноћења, а до краја године се очекује да овај број буде знатно премашен – рекао је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић на промоцији новогодишњег програма Бањалуке у Београду.

Наглашавајући велики пораст броја туриста у главном граду Србије, Никодијевић је истакао и чињеницу да је у односу на прошлу годину у првих десет месеци број страних туриста већи за 13 одсто, односно 850 хиљада туриста.

– Када причамо о туризму у Београду, у питању су рекордни бројеви и желимо да наша искуства поделимо са Бањлуком и да нашу блиску везу искористимо организујући садржајнији и квалитетнији програм за туристе – рекао је он и додао да партнерство између два града води ка богатијој туристичкој понуди и бољој понуди како туристима из региона тако и из других земаља. 

Никодијевић је истакао и да је број туриста у Београду из Босне и Херцеговине такође у порасту за шест одсто. Од почетка године Београд је посетило више од 37 хиљада туриста, а број остварених ноћење је 63 хиљаде.

– Природно је да градови Београд и Бањалука сарађују и да су ослонац један другом, а наши суграђани који желе да Нову годину проведу ван града, то могу да учине управо у Бањалуци, где их очекује веома пријатан програм и добродошлица – рекао је Никодијевић и подсетио да неки од извођача који наступају у нашој престоници наступају и у престоници Републике Српске. 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истако је да овај град већ неколико година заредом организује веће новогодишње наступе и настоји да се афирмише као регионални културни и туристички центар. 

– У време новогодишњих празника наступаће регионалне музичке звезде – Жељко Самарџић, Харис Џиновић, Никола Роквић и Жељко Јоксимовић, и драго ми је да могу да позовем Београђане да посете Бањалуку за празнике и проведу неколико радосних дана у граду на Врбасу – рекао је он.

Промоцији су присуствовали помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић и директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.