субота, 15. децембар 2018.

„Чистоћа” непрекидно уклања снег

На рашчишавању и уклањању снега са београдских улица током последња 24 часа ангажовано је нешто више од 800 комуналних радника ЈКП „Градска чистоћа” и адекватан број возила.

Како је саопштено из овог предузећа, у две продужене смене од по 12 часова, најпре су пешачке зоне града помоћу специјализоване механизације третиране калцијум-хлоридом, а потом се од почетка снежних падавина ради на посипању соли и уклањању снега широм Београда.

ЈКП „Градска чистоћа” у координацији са Штабом за ванредне ситуације, услед континуираних снежних падавина, наставља непрекидан рад како би град и суграђани могли несметано да функционишу.

Поред чишћења снега, екипе „Чистоће” обављају и своју основну делатност одвожења смећа са територије Београда и за сада се депоновање и транспорт отпада одвијају без већих проблема. Тамо где је пражњење судова за смеће иначе отежано због стрмих и уских улица, услови су додатно отежани снежним падавинама, па се моле суграђани за мало стрпљења, јер ће екипе „Чистоће”, као и увек, стићи до свих локација, наводи се у саопштењу из овог предузећа.