недеља, 16. децембар 2018.

Весић: Све улице првог приоритета очишћене од снега

Све улице првог приоритета су чисте захваљујући ангажману екипа Зимске службе, које су од петка у четвртом степену приправности, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић. Он је за Национални дневник ТВ „Пинк” прецизирао да је пало 70 центиметара снега, те да је било две стотине интервенција због палог дрвећа и грана. 

– Другу ноћ заредом, 103 камиона чистило је снег на територији Београда, уз ангажовање 224 људи. Посуто је укупно око три хиљаде тона соли и мешавине са каменим агрегатом због чега су улице првог приоритета (1.800 километара) чисте. Ноћас се ушло и у улице другог приоритета, те је третирано око двадесет одсто, а екипе ће наставити са чишћењем током дана. Очекује се даљи пад температуре, па ћемо почети да бацамо калцијум-хлорид, јер со не делује на темератури испод минус пет степени. Током дана, на терену ће бити и око триста машина и 1.600 људи који ће чистити тротоаре, аутобуска стајалишта, пешачке зоне – истакао је Весић. 

Он је прецизирао да је и 25 екипа БВК на терену, те да није било већих кварова, али да могу да се очекују због пада температуре. На терену су такође и 15 екипа „Београдских електрана”. Мањих проблема било је са појединим линијама ГСП-а, али од јутрос оне раде регуларно. 

– Очекујемо појаву леденица због чега грађани, а посебно стамбене заједнице треба да воде рачуна да се оне уклањају како не би угрозиле безбедност људи – истакао је Весић.