петак, 21. децембар 2018.

Весић отворио клизалиште „Ледени парк” на Тргу Николе Пашића

Заменик градоначелника Београда Горан Весић заједно са директором ЦЕБЕФ-а Дамиром Хандановићем вечерас је свечано отворио клизалиште „Ледени парк” на Тргу Николе Пашића  у оквиру манифестације „Београдска зима”.

Весић је рекао да је ово клизалиште једно у низу садржаја „Београдске зиме”,  која је почела 1.  децембра и траје до 31. јануара и које се простире на 1200 квадрата леда са пропратним санкалиштем.

–Клизалиште на Тргу Николе Пашића је у односу на претходне године веће и атрактивније, јер се простире око фонтане, има простор за играње видео игара – Рокстар Гејминг зону и привући ће велики број деце. Наступ јутјубера је изазвао велико интересовање, а таквих и сличних наступа биће још много у трајању ове манифестације – рекао је Весић.

Он је истакао да je Град Београд преко своје установе културе ЦЕБЕФ приремио богат програм који садржи више од 200 бесплатних програма за децу на много локација у граду, а једна од њих је и Трг Николе Пашића.

–Сличне садржаје у оквиру „Београдске зиме” имамо испред општине Звездара „Трг бајки”, затим у центру града „Трг отвореног срца”, испред Храма Светог Саве „Божићно село”, традиционално „Улицу отвореног срца” и новогодишњи дочек који ће трајати три дана, односно 30. децембра, 31. децембра и 1. јануара – рекао је заменик градоначелника.

Весић је рекао да се Град труди да пружи својим суграђанима пуно садржаја за време празника и одмора. 

–Град је у последња два месеца показао да је не само град празника већ и град за децу – закључио је Весић.

Хандановић се захвалио Граду што је подржао све идеје у оквиру „Београдкса зима”, које су успешно реализоване, а које се могу пронаћи на веб адреси beogradskazima.rs.

–Програм за најмлађе ове зиме је веома богат, али имамо програме и за родитеље и за туристе. Клизалиште ће бити отворено до 28. јануара, отприлике до када и траје манифестација – рекао је Хандановић.

Свечано отарање клизалишта настављено је наступом јутјубера Бака Прасе и концертом групе Неверне Бебе.

Отварању је присуствовао и члан Градског већа Драгомир Петронијевић.