петак, 18. јануар 2019.

Познати туристички часопис представио Београд

Живахна српска престоница је мешавина културе опуштеног испијања кафе и примамљивог ноћног живота на којој јој завиди цела источна Европа. Такође, Београд има гастрономску и културну сцену којом лако парира својим европским суседима, написано је у чланку познатог британског магазина „Travel weekly”. 

Поменути магазин својим читаоцима у Великој Британији открива да највећи број атракција могу видети у Старом граду, шетајући Кнез Михаиловом и околним улицама до Београдске тврђаве, где се остаци римског наслеђа мешају са отоманским.

У чланку се истиче изванредна поставка Народног музеја, који је после дуге реконструкције поново отворен, Музеја савремене уметности и Музеја „Цептер”. 

– Континенталној Србији полази за руком да се поноси и плажом са плавом заставом на речном острву Ада Циганлија, где лети Београђани уживају у различитим садржајима. Преласком моста преко реке Саве, поред новобеоградских блокова из времена Тита, стиже се у Земун, у ком аустроугарска архитектура сведочи о хабзбуршком наслеђу и који није био део Београда до пре Другог светског рата – препоручује „Travel weekly”. 

Уз бројне препоруке за обилазак Београда, магазин даје прегршт предлога за одабир хотела, ресторана и популарних кафића широм Београда.