среда, 13. фебруар 2019.

Манифестација Свети Трифун на Савском венцу

Друга по реду манифестација „Свети Трифун на Савском венцу- У славу књиге и вина“ отворена вечерас у Кући краља Петра I, саопштено је из ове општине.

Овај догађај другу годину заредом организује Туристичке организације општине Савски венац и Удружење Вински путеви Србије.

Према речима председника Скупштине општине Савски венац Немање Берића, који је отворио манифестацију, у оквиру овогодишњег дводневног програма, представиће се 20 винара, виноградара, удружења винарија и произвођача хране из Србије, чије производе  посетиоци имају прилику да дегустирају.

– Задовољство ми је што је општина Савски венац део оваквог догађаја који доприноси промоцији наше општине, њених великих туристичких потенцијала, винског туризма и наших туристичких субјеката - винарија, хотела и ресторана. Захваљујем се Удружењу Вински путеви Србије што нас је винским путевима који не познају границе уврстило у туристичку руту „Вински пут Београд” крајем 2017. године, након потписивања нашег Споразума о сарадњи – поручио је Берић.

Председник Удружења „Вински путеви Србије“ Зоран Рапајић захвалио је општини Савски венац што је препознала потребу да се Св.Трифун као заштитник винара и виноградара обележава и у Београду. 

С обзиром да је овогодишња манифестација „Свети Трифун на Савском венцу - У славу књиге и вина“ посвећена  народном стваралаштву и обичајима, кроз књигу „Здрави били!“ аутора Драгише Симића, публици су представљене  српске здравице и обичаји у којима је вино неизбежна компонента.