петак, 22. фебруар 2019.

Споразуми о сарадњи Београда и Чељабинске области Руске Федерације

У присуству заменика градоначелника Горана Весића, секретар за културу Иван Карл и министар културе Чељабинске области Руске Федерације Алексеј Валеријевич Бетехтин потписали су данас у Старом двору споразум о сарадњи. Такође, споразум о сарадњи потписали су и директор АКУД „Иво Лола Рибар” Владан Тешановић и генерални директор Чељабинске државне филхармоније Алексеј Николајевич Пелимски.

Како је након потписивања рекао Иван Карл, ово је важан корак за продубљивање пријатељских односа Руске Федерације и Републике Србије.

– Односи двеју држава одликују се међусобним поштовањем и разумевањем културе и традиције, а потписани протокол поставиће темељ да проток људи, идеја, пројеката буде двосмеран, разноврстан и користан. Посета руске делегације последица је претходне посете председника Владимира Путина и његовог сусрета са нашим председником Александром Вучићем. Настављамо оно шта је започето на нивоу двеју држава. Ово је почетак добре и квалитетне сарадње – оценио је Карл.

Алексеј Валеријевич Бетехтин нагласио је да им је велика част што су са Београдом потписали споразуме. 

– Сарадња у области културе постојала је и раније, али сада ће доћи до њеног равномернијег и планског развоја. Већ имамо неколико предлога за сарадњу, међусобна посећивања и наступе уметничких колектива, што је планирано за убудуће – нагласио је министар културе Чељабинске области.