петак, 8. март 2019.

Конференција „Жене живе и на селу”

Члан Градског већа, Фадиљ Еминовић присуствовао је данас отварању статусне конференције „Жене живе и на селу” која је организована под покровитељством председнице Народне скупштине Републике Србије Маје Гојковић.

Kонференција је одржана пред почетак националне капмање за оснаживање жена у руралним срединама, борбу против породичног насиља, као и подизање свести о значају превентивних здравствених прегледа.

-Жене из руралних средина заслужују да се на њих подједнако обрати пажња као на жене из урбаних средина, а захваљујући оваквој конференцији и будућој кампањи жене са села ће добити подршку и помоћ кроз серију трибина на којима ће се са њима  разговарати – навео је Еминовић. 

Он је додао да је ово добар начин да се оснаже жене предузетнице, жене у борби против породичног насиља, али и да се охрабре да учествују у превентивним здравственим прегледима.

Поред председнице Народне скупштине Маје Гојковић, на конференцији говорили су министар Зоран Ђорђевић, министарка Славица Ђукић Дејановић, директорка Kанцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић, UN Woman Милана Рикановић, амбасадорка Румуније у Београду Оана-Кристина Попа.