уторак, 9. април 2019.

Весић: Београд добија нових осам уређених скверова

Град Београд ће до краја следеће недеље расписати конкурс за реконструкцију осам скверова, најавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у данашњем издању Београдске хронике.

– Један од њих је сквер на углу Цара Николаја и Милешевске улице, где ћемо расписати конкурс и за израду скулптуре „Образ уз образ”, a која ће представљати Милену Дравић и Драгана Николића. Милена Дравић нажалост још увек не може да добије сквер по њеном имену зато што треба да прође три године од њене смрти, Драган Николић пак може, али пошто њих двоје не треба раздвајати ни у смрти, они ће и на тај начин симболично бити заједно и то ће бити један од прелепих скверова – казао је Весић.

Он је истакао и да ће се уредити сквер на углу Тадеуша Кошћушка и Страхињића бана, као и други на атрактивним градским локацијама.

– Биће ту и сквер на углу Његошеве и Максима Горког код Каленић пијаце, на углу Балканске и Гаврила Принципа, у улици Милована Миловановића код хотела „Асторије”, у Улици краљевића Марка која ће постати пешачка зона, Палилулска пијаца са околним улицама, као и сквер на углу Бирчанинове и Булевара ослобођења. Тендер се расписује за пројектовање и извођење, а сви радови требало би да буду завршени до пролећа идуће године, када ћемо добити осам нових скверова. Сада смо уредили и део од Страхињића бана од Француске према Скадарској улици и на тај начин показујемо колико волимо Београд и колико нам је стало до њега – истакао је Горан Весић.