субота, 13. април 2019.

Радојичић: Важна нам је свака улица у Београду

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас радове у Земљорадничкој улици, која повезује Улицу војводе Степе и Авалски друм у општини Вождовац.

Он је овом риликом нагласио да је Градској управи Града Београда важан равномеран развој свих делова града, а да је Општина Вождовац пример општине која води рачуна о свим њеним деловима. 

– Важна нам је свака улица у Београду. Желимо да сваки грађанин у престоници осети бољитак било да живи централном делу било у приградским зонама. Квалитетан коловоз је сигуран коловоз, а нама је безбедност свих грађана Београда на првом месту. Ова улица до сада није била доступна пешацима, а значајно је да ће они имати стазу дугу три километра и моћи ће да се пешке крећу овим делом града, од Улице војводе Степе до Авалског пута. Сви морамо да мислимо на пешаке – истакао је градоначелник.

Он је нагласио да је веома значајно да је пројекат добро урађен јер се на основу њега води рачуна о безбедности грађана, с обзиром на то да раније није било тротоара који ће сада омогућити људима да се безбедно крећу.  

– Инвестиција је вредна 100 милиона динара без ПДВ-а, а рок завршетка радова је 1. јул. Верујем да ће рок бити испоштован јер се и данас, иако је субота, ради пуном паром – рекао је Радојичић.

Председник општине Вождовац Алексадар Савић прецизирао је да се радови одвијају у јако фреквентној Земљорадничкој улици, која је некада била ширине три до четири метра са неколико јако тешких кривина. 

– На основу доброг пројекта, људи из ЈКП „Београд-пут” успели су да те кривине прошире и да улица на неким местима буде ширине и до шест метара. Јако нам је битно да је тротоар дуж целе улице – рекао је Савић.

Он је додао да ово није једино градилиште на територији општине Вождовац као и да се тренутно ради на спајању Прве нове улице у насељу Зуце са Авалским путем, где се такође ради и тротоар. Савић је најавио и почетак радова на трећој фази Јелезовачког колектора у понедељак, 15. априла, чијим ће завршетком овај део Вождовца најзад добити фекалну канализациону мрежу.