понедељак, 15. април 2019.

Београд добио „Старбакс”, на иницијативу Весића натпис и на ћирилици

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је вечарас отварању првог кафеа светског ланца кафетерија „Старбакс” у Београду, који се налази у Тржном центру „Рајићева”. Долазак „Старбакса” у неки град, истакао је Весић, значи да тај град има много страних туриста, да је земља у коју долази безбедна, односно добра за инвестирање и да у тој земљи расте животни стандард.

– Зато сам веома срећан јер долазак ове, можда највеће светске компаније када је у питању продаја кафе, значи да је Србија пре свега значајна туристичка дестинација, да у нашој земљи има потенцијала и за овакве брендове и да смо земља која је сигурна за инвестирање – истакао је Весић.

Он је навео је да су преговори о томе да „Старбакс” дође у Београд трајали две и по године и додао да је Београд први град на територији бивше Југославије који  га је и добио.

– Посебно сам срећан што су прихватили моју молбу да натпис, осим на латиници, буде и на ћирилици, јер то значи да су показали да поштују нашу земљу, наш језик и културу. На тај начин смо показали да и велики светски брендови могу да се прилагоде нашем тржишту – рекао је Весић и позвао Београђане да дођу и уживају у још једном светском бренду који је дошао у главни град.

Долазак „Старбакса” у Београд вишеструко је значајан, рекао је Весић, наводећи да то није највећа  инвестиција, али да је значајна за имиџ града.

Адам Муларук, председник Старбакса у компанији „АмРест”, која је руководилац кафетерија тог бренда за регион Централне Европе, изразио је жељу да буду део свакодневице људи који овде живе, и навео да „Старбакс” значи „страст, љубав према животу и повезивању”. Регионални директор „Старбакса”  Kарол Журадски подсетио је да је та компанија основана 1971. у америчком граду Сијетлу.
 

Фото и текст: Танјуг