петак, 19. април 2019.

Провера и поправка бицикала у гаражи „Обилићев венац”

Сви бициклисти  ће сутра моћи од 10 до 12 часова да посете  прву Клинику за бицикле у гаражи „Обилићев венац”, на петом нивоу, где ће имати прилику да бесплатно провере стање својих двоточкаша и ураде на њима ситне поправке, саопштено је из ЈКП „Паркинг сервис”.

У гаражи биће контролисана исправност  и допумпавање гума, исправност управљачког дела бицикла, подешавање  волана и виљушке и слично.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић рекао је да је друштвено-одговорно пословање „Паркинг сервиса” једна од важних ставки пословања овог предузећа.

–Поставили смо високе стандарде када је наше друштвено-одговорно пословање у питању и константно радимо на томе да будемо још бољи. „Обилићев венац” је прошле године добио сертификат Парксмарт и прва је сертификована гаража у Европи са епитетом зелене гараже. Сада смо конкурисали и за награду Европске асоцијације паркиралишта у категорији реконструисаних гаража. Клиника за бицикле је само још једна од новина коју ћемо од сада периодично организовати у овој гаражи. Наставићемо са промоцијом алтернативних видова превоза у склопу акције „Паркирај и бициклирај“, коју смо ове године започели увођењем већег броја двоточкаша, али и дечјих бицикала у нашем бициклистичком возном парку, као и могућношћу да породица сада за једно паркирано возило преузима чак четири бицикла – два за одрасле и два за децу – рекао је Чупковић.

Од ове сезоне, „Паркинг сервис” ће периодично организовати Клинику за поправку бицикала и на другим објектима.

Из овог предузећа подсећају да je у оквиру акције „Паркирај и бициклирај” корисницима који паркирају у гаражи „Обилићев венац” и на паркиралиштима „Ада Циганлија”, „Милан Гале Мушкатировић” и „Сава центар” на располагању бесплатнo коришћење бицикала за децу и одрасле. Након што паркирају возило, могу да преузму на коришћење чак четири бицикла. Бицикле могу да преузму на привремено коришћење свакога дана од 9 до 21 час.

„Паркинг сервис“ овом акцијом и заменом једног возила у саобраћају са бициклима за целу породицу утиче и на очување животне средине и развој бициклистичког саобраћаја.