понедељак, 22. април 2019.

Радно време продајних и угоститељских објеката за време празника

Продајни објекти прехрамбеног асортимана и угоститељски објекти за васкршње и првомајске празнике могу да раде у измењеним терминима радног времена, саопштено је из Секретаријата за привреду.

За празнике Велики петак (26. априла) и Велика субота (27. априла) објекти су дужни да раде најамње од 9 до 12 сати.

На празник Васкрс, 28. априла дежурни продајни објекти могу бити затворени. У понедељак, 29. априла, другог дана Васкрса, дежурни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати.  

За првомајске празнике, у уторак, 30. априла, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 18 сати. На Празник рада, 1. маја објекти могу бити затворени, а другог дана празника морају да раде најмање од 9 до 12 сати. 

Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији града Београда у време празника раде 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност дужни су да распоред – почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и верског празника.

Сви трговински и занатски објекти у дане васкршњих и првомајских празника могу бити отворени и радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу. 

У дане када се празнују васкршњи и провомајски празници, угоститељски објекти који се налазе у стамбеним зградама могу почети са радом најраније од 6 сати и радити најдуже до 1 сат по поноћи и емитовати музику или приређивати музички програм најдуже  до поноћи, а осталим данима празника могу да раде од 6 до 24 сата, односно емитују музику најдуже до 23 сата. 

Остали угоститељски објекти који се не налазе у стамбеним зградама могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена – 24 сата.