среда, 29. мај 2019.

Весић: Влада Србије одобрила пријем 184 возача у ГСП

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио да је Влада Србије данас одобрила Граду Београду пријем 184 возача у Градско саобраћајно предузеће „Београд”.

– Надлежна комисија Владе Србије одобрила је данас Граду Београду пријем 184 возача, од чега 84 у стални радни однос а 100 на одређено време – рекао је Весић, који је додао да у овом тренутку ГСП-у недостаје 120 возача, јер на овим пословима ради 2.685, а потребно је 2.805 возача.

Весић је рекао да данас у ГСП-у просечна плата износи 65.000 динара, док је прошле године износила 52.000 динара, чиме је Град Београд показао да је веома важно да возачи буду боље плаћени и да се води рачуна о животном стандарду како њих тако и других запослених у комуналном систему града.

Он је истакао да ће до петка, 31. маја, на улицама Београда бити 40 нових аутобуса, а до 24. jуна још 30, док ће до краја септембра у погону бити још 174 нова аутобуса, што значи укупно 244 нова возила. Весић је истакао да је неопходно да наплата карата за превоз буде боља и позвао све компаније да поштују мишљење Министарства финансија и купују месечне карте за запослене или да оправдају трошење тих средстава оргиналним рачунима. 

– Пореска управа Србије је недавно, на захтев Привредне коморе Србије, компанијама које послују у Београду послала јасно упутство како се спроводи мишљење Министарства финансија, а недавно сам се састао и са државним ревизором који ми је обећао да ће приликом контроле јавних предузећа, државних органа и органа локалне самоуправе утврђивати како се спроводи ово мишљење – рекао је Весић и додао да карте у превозу морају да се плаћају.