уторак, 25. јун 2019.

Весић: Донећемо одлуку о расписивању тендера за успостављање јавних бицикала

На данашњој седници Скупштине града донећемо одлуку о расписивању тендера за успостављање јавних бицикала, а након тога ћемо расписати међународни тендер, најавио је данас заменик градоначелинка Горан Весић гостујући на ТВ „Пинк”.

Он је прецизирао да ће бити 150 станица за јавне бицикле, а свака станица ће имати шест, што значи да ће у граду бити 900 јавних бицикала.

– У овом тренутку имамо око сто километара бициклистичких стаза, а планирамо да у наредне четири године изградимо још 120 километара нових стаза. То значи да ћемо постати заиста један уређен град – рекао је Весић.

Он је рекао да ће на данашњој седници бити усвојен завршни рачун Града Београда и грађани ће видети како се троши новац из буџета града. 

– Донећемо одлуку о подизању споменика деспоту Стефану Лазаревићу у време чије владавине Београд постаје главни град Србије, донећемо и одлуку о томе да преко три хиљаде улица, које до сада нису имале име, добију назив. Донећемо, између осталог, одлуку да наш прослављени глумац Бата Живоиновић добије улицу на Врачару – рекао је Весић.

Он је најавио и да ће бити усвојен веома важан урбанистички план који ће регулисати постројење за прераду отпадних вода у Остружници, тако да отпадна вода више неће ићи директно у Саву.

– Ми ћемо у наредном периоду изградити свих пет фабрика за прераду отпадних вода и заштитити коначно Дунав и Саву, јер сада велики део канализације иде директно у Саву, што је поражавајуће – истакао је Весић.