уторак, 13. август 2019.

Радојичић: Апел грађанима да поштују савете стручњака како би лакше поднели топлотни талас

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић истакао је да је због високих температура у централним градским зонама на снази жути метеоаларм и црвени УВ индекс зрачења. Грађанима је поручуо да пију што више течности, избегавају боравак на сунцу и да најтоплији део дана проведу у расхлађеним просторијама, како би што боље поднели последњи дан овог топлотног таласа.

– То се пре свега односи на старије суграђане, хроничне болеснике и децу. Прилагођавање временским условима важно је и за све раднике на отвореном. Како би што боље поднели данашњи дан, неопходно је да се у најтоплијем делу дана склоне са сунца, да се редовно освежавају. Апелујем на послодавце да им то омогуће, као и да смене прилагођавају временским условима – рекао је градоначелник и додао да исто важи и од петка, када се поново очекују високе температуре.

Радојичић је нагласио да све градске здравствене установе раде пуним капацитетом, као и да нема места паници.

– Грађани који се понашају у складу са временским условима, немају разлога за бригу. По оваквим врућинама, важно је и јести лагану храну и што чешће пити течност. Цистерне с водом грађанима су на располагању на осам локација у граду – казао је Радојичић.