среда, 14. август 2019.

Отворен фото-конкурс за младе за најлепшу фотографију Звездаре и Београда

Расписан је фото-конкурс „Београд и Звездара у мом оку” за најлепшу фотографију из Београда и општине Звездара коју су начинили млади узраста од 13 до 20 година, а у организације Пријатеља деце Звездаре. Конкурс се реализује у оквиру истоименог пројекта који су финансијски подржали ова општина, Секретаријат за културу и Секретаријат за спорт и омладину, саопштавају из општине.

Конкурс траје до 20. септембра, а тема је општина Звездара и Београд, заједно са улицама, трговима, парковима, мостовима, грађевинама, људима, споменицима културе и слично.

Из општине су учесницима посебно скренули пажњу на целине и објекте као што су Булевар краља Александра, Звездарска шума, Астрономска опсерваторија, Црква Пресвете Богородице, Миријево, СЦ „Олимп – Звездара”, Коњарник...

На конкурс је потребно послати фотографију која не сме бити старија од две године. Један учесник сме да пошаље највише три дигиталне фотографије.

Фајлови дигиталних фотографија морају имати најмање 300 дпи, прихватају се дигиталне корекције на фотографијама само у домену измена боја, односно осветљења и контраста, док нису прихватљиве корекције које подразумевају уметање елемената који се нису оригинално налазили на фотографији.

Организатор задржава право на репродуковање фотографија и њихово објављивање и излагање у отвореним и затвореним просторима, у медијима и на интернету, без накнаде.

Свака фотографија мора бити прописно обележена – код дигиталних фајлова у „file info” или „file properties”, потребно је исписати и назив фотографије, датум снимања, име и презиме аутора, узраст, назив школе, разред и одељење и контакт телефон.

Фотографије се достављају мејлом на адресу: jovanajarebica@yahoo.com.

Критеријуми по којима ће стручни жири процењивати фотографије су креативност, оригиналност и технички квалитет предатог материјала. 
На календару за 2020. годину биће штампано 12 најбоље оцењених фотографија.

Конкурс се реализује у оквиру истоименог пројекта који су финансијски подржали Градска општина Звездара, Секретаријат за културу и Секретаријат за спорт и омладину.