четвртак, 15. август 2019.

Радојичић: Раскрсница улица Старине Новака, Краљице Марије и 27. марта од поноћи отворена за саобраћај

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас радове на реконструкцији улица Краљице Марије и 27. марта, на раскрсници са Улицом Старине Новака, која ће вечерас бити отворена за саобраћај. 

Радојичић је истакао да ће поменута раскрсница од поноћи почети да функционише, док ће се на углу Деспота Стефана и Џорџа Вашингтона једном страном обављати саобраћај, а друга страна ће почети да се ради. 

– Било ми је важно да обиђемо радове и разговарамо са радницима који обављају тешке физичке послове увек у пуном капацитету и за време великих врућина. Надам се да ће временски услови наредних дана бити повољни, тако да ће радови бити настављени досадашњим темпом – рекао је градоначелник. 

Према његовим речима, ово је веома значајан правац који је високофреквентан и у интересу је свих да радови буду квалитетно изведени и да град дугорочно реши проблем у овим улицама. 

– Желим да захвалим грађанима на стрпљењу и верујем да ће и они када радови буду завршени бити задовољни постигнутим. План је да 15. септембра потпуно буде завршена раскрсница Таковске и Џорџа Вашинтона, а 1. септембра раскрсница Деспота Стефана и Џорџа Вашинтона. Такође, грађани би требало да знају да ће вечерас од поноћи једна страна раскрснице Таковске и 27. марта бити затворена – додао је Радојичић и захвалио грађанима који су, како је истакао, показали велико стрпљење током актуелних радова широм престонице.

По завршетку свих радова, градоначелник је истакао да ће ове улице бити лепше и безбедније са комплетно новом комуналном инфраструктуром која је била стара и по 50 година. 

– Имаћемо коловоз са пет трака, нове тротоаре, паркинг места, ЛЕД осветљење,  семафори ће бити прилагођени особама са инвалидитетом, деци и старима, а на свим раскрсницама ће бити постављене камере – казао је Радојичић.