субота, 17. август 2019.

Радојичић и Ђуревић разговарали о сарадњи Београда и Вишеграда

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић боравио је данас у Вишеграду где је са начелником ове општине у Републици Српској Младеном Ђуревићем разговарао о успостављању привредне, туристичке и културне сарадње.

Градоначелник Радојичић истакао је том приликом да се најбржи резултати могу очекивати у туристичкој сарадњи двају градова. 

 – Многи страни туристи који долазе у Београд желе да посете Вишеград по чувењу које има у светским размерама. Туристи који долазе због Вишеграда могу бити усмерени према Београду и то је веома важан сегмент у којем можемо да напредујемо – додао је Радојичић. 

Он је напоменуо да је важно наћи заједничке интересе и у том сегменту урадити ствари које су добре и за Вишеград и за Београд. 

– Култура, спорт и уметност су сегменти у којима сигурно можемо много тога да урадимо, а верујем да ћемо споразумом о којем смо разговарали то дефинисати прецизније и имати јасне резултате у скоријој будућности – истакао је Радојичић. 

Он је нагласио да је увек на посебан начин фасциниран и Вишеградом, као и ћупријом и Дрином. 

– Андрићград је дао неку посебну димензију овом граду и радујем се да има све више туриста и да се Вишеград привредно развија – додао је Радојичић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је истакао да је договорено да делегација вишеградске општине посети Београд, где ће потписати протокол о сарадњи. 

– Све више људи из Србије и Београда посећује нашу општину и надам се да ћемо у наредном периоду имати неколико заједничких пројеката, а на задовољство грађана из Републике Српске и Србије – нагласио је Ђуревић. 

Он је оценио да је разговор био конструктиван и да су се гост и домаћин дотакли многих тема које у будућности могу бити од користи за оба града.