среда, 18. септембар 2019.

Отворене четврте духовне свечаности „Пут духовности” у Раковици

Заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић присуствовала је синоћ у порти Храма Светог владике Николаја Велимировића у Реснику свечаном отварању четвртих Духовних свечаности „Пут духовности”. Догађају су присуствовали и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић и многобројни гости и грађани. 

У знак захвалности за значајан допринос ширењу и подстицању српске културе и православља, посебне повеље су добили државни секретар МУП-а Милосав Миличковић, заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић и председник градске општине Раковица Владан Коцић. 
Посебан поклон, који је директорка Центра за културу и образовање Раковица, Маријана Бутулија уручила почасним гостима је и реплика вујанског крста патријарха Павла.

Истакнути драмски уметник Небојша Дугалић је наступио са одломцима из монодраме „Речи о свечовеку”, рађену по текстовима владике Николаја Велимировића. Музички део програма су красили наступи Катарине Божић и ансамбла Бели анђео, дуо Милоша Николића и Бобана Бијелића, квинтет „Ника”, певачко друштво „Прело” и хор Центра за културу и образовање Раковица.

Манифестација „Пут духовности” и ове године ће трајати од 18. до 21. септембра. На неколико локација у Раковици биће реализовани садржаји Пута духовности које чини низ догађаја којима ће се обележити осам векова аутокефалности Српске православне цркве и православља у Србији, а посетиоце очекује богат и квалитетан програм свакога дана.

Манифестацију су организовали Центар за културу и образовање Раковица, Храм Светог владике Николаја и Манастир Раковица, а под покровитељством Градске општине Раковица.