среда, 18. септембар 2019.

Деца Прихватилишта на јавном часу фудбала

У оквиру Београдског фестивала фудбала који се одржава на Тргу републике, Град Београд је у сарадњи са Фудбалским савезом Србије организовао јавни час фудбала за децу Прихватилишта. Јучерашњем догађају присуствовала је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић и представници Фудбалског савеза Србије. 

Наташа Станисављевић је рекла да Град Београд води одговорну социјалну политику, те је и препознатљив његов однос према најрањивијим категоријама деце без родитељског старања, сиромашне деце, као и деце са проблемима у друштвеном понашању.

– Велико ми је задовољство што сам присуствовала овако лепом догађају. Ово је лепа манифестација у којој смо сви заједно учествовали и дружили се са малишанима из Прихватилишта. На реновинарном Тргу републике  постављен је мали терен са вештачком травом, где су они имали прилику да присуствују часу фудбала, дружењу, играли су утакмицу уз присуство судије. Ван терена су могли да жонглирају и шутирају лопту, али су и добили симболичне поклоне. И ове године смо се потрудили да нашим најмлађим корисницима улепшамо почетак нове школске године – истакла је Наташа Станисављевић.

На Тргу републике биће организовани дани фудбала, спортско-забавна манифестација за децу и навијаче Црвене звезде и Партизана. Све док црвено-бели и црно-бели буду играли утакмице у групној фази Лиге шампиона и Лиге Европе наредних шест седмица, уторком, средом и четвртком на Тргу републике биће организовани различити спортски, културни и забавни програми, биће организоване и различите наградне игре, као и бесплатна школа фудбала.