среда, 18. септембар 2019.

Весић: Дворана „Александар Николић” добила ново лице

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас завршне радове на реконструкцији Хале „Александар Николић” и најавио њено отварање за 1. октобар. 

Догађају су присусвовали председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић и директор Спортског центра Ташмајдан Милан Нововић. 

Весић је истакао да је дворана, која је симбол кошарке и Београда, добила ново лице 

–Реконструисана дворана моћи ће да прими 8.000 посетилаца. Радовима је остварена већа компактност, уз испуњење свих међународних стандарда. Постављен је нови паркет, замењeна је расвета и климатизација. Такође постављена су нова седећа места, нова ложа и покретне трибине, које су раније морале да се монтирају и до три сата. Постављена је нова противпожарна заштита, док је и таваница добила потпуно ново лице. Сређују се свлачионице, као и друг делови дворане  – указао је Весић. 

Он је додао да ће у склопу реконструкције бити потпуно сређен плато испред хале на коме ће се налазити попрсје професора Александра Николића. 

– Ово је само наставак улагања државе у спорт. Раде се стадиони широм Србије, као и комплекси за одређене спортове. Град Београд се придружио и уложио новац у реконструкцију дворане „Александар Николић”, док ћемо следеће године уложити новац у реконструкцију СЦ „Милан Гале Мушкатировић”, СЦ „Мирко Сандић” на Врачару и Старог дифа. Без улагања у спортске објекте нема такмичења, нити интересовања навијача, као ни успеха спортиста – закључио је Весић. 

Божидар Маљковић је у склопу реконструкције бивше хале „Пионир” најавио отварање и спомен собе посвећене професору Александру Николићу. 

–Ово што је урађено изгледа фантастично. Компактнија је хала, акустика је додатно појачана – истакао је Маљковић и додао да се свако улагање у спорт многоструко врати. Он је указао да је Србија земља спорта, али и упозорио да се само 12 одсто наше омладине бави спортом, од тог броја само четири одсто под надзором тренера. 

Милан Нововић је подвукао да је завршено 95 одсто предвиђених радова и поновио да ће хала за утакмице бити спремна 1. октобра, а за тренинге већ наредне седмице. 

–Остале су да се ураде финесе на уређењу терена, партера и дела испред хале, уз постављање нових кошева. Битно је истаћи да се кроз реконструкцију и повећања капацитета хале нису угрозили терени за друге спортове, пре свих за рукомет и одбојку, као и за одржавање такмичења у борилачким вештинама – истакао је Нововић и захавалио се Граду Београду и председнику Републике на реализацији.