четвртак, 10. октобар 2019.

Бесплатне радионице за старије суграђане у Земуну

Градска општина Земун у оквиру пројекта „Моја земунска картица” традиционално организује бесплатне програме обуке у савладавању различитих вештина за пензионере, подсећају из ове градске општине. Oд 7. до 9. октобра реализоване су две радионице декупажа и једна радионица природне козметике. 

Председник градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је радионици декупажа која је реализована у Месној заједници „Угриновци”.

– На овај начин показујемо бригу и поштовање за старије генерације, за сав њихов труд који су уложили у изградњу наше земље и друштва. Као одговорна управа, домаћинским располагањем буџета успевамо да припремимо многобројне бесплатне програме за старије суграђане, као и за млађе генерације. Тако је у току курс обуке за рад на рачунарима које похађају старији суграђани, али и млади који уче компликованије програме. Поред радионица декупажа и природне козметике, које су углавном похађале наше старије суграђанке, у наредном периоду очејуку нас програми корективних вежби са рекреацијом, обука самоодбране и пружања прве помоћи. Све ове програме осмислили смо заједно са грађанима, јер они најбоље знају шта им је потребно. На захтев наших старијих суграђана први пут ћемо организовати књижевне и песничке вечери, где ће наши старији суграђани имати прилику да презентују своје литерарно стваралаштво – рекао је Матић и позвао пензионере да учествују у многобројним бесплатним програмима и предлажу нове садржаје. 

Полазнице курса су под стручним вођством прошле све фазе у изради украсних и употребних предмета у декупаж техници, а на радионици природне козметике су се упознале са техникама припреме ових производа у кућним условима.