петак, 11. октобар 2019.

Весић: Продужена аутобуска линија 504 на релацији Ресник – Видиковац

Продужена аутобуска линија 504, која саобраћа од Ресника до Видиковца, пуштена је данас у рад, а заменик градоначелнка Београда Горан Весић имао је прилику да сe вози новом трасом, која је дужа за око 1,5 километара и има шест нових стајалишта.

Овом догађају присуствовали су и члан Градског већа Филип Марјановић, секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић, председник општине Раковица Владан Коцић и народна посланица Душица Стојковић.

Весић је рекао да је у претходном периоду на територији општине Раковица уведено осам нових и продужене три аутобуске линије. 

– Данас смо имали прилику да се возимо новом продуженом аутобуском линијом 504, која повезује Ресник са Видиковцем, што до сада није био случај. Ова линија омогућава грађанима Ресника да дођу до пијаце на Видиковцу, до дома здравља на Лабудовом брду, дакле да дођу до важних тачака у овој општини. То и јесте суштина јавног превоза, да лакше повеже људе, да људи могу брже да се пребаце на други превоз – истакао је Весић.

Према његовим речима, на овај начин један цео део Видиковца, у коме живи око 10.000 људи, повезан је први пут јавним превозом.

– Људи из тог дела ове општине пешачили су километар до превоза, а сада имају станицу испред својих кућа, што ће им олакшати живот. То јесте суштина политике, нарочито локалне, да решава комуналне проблеме и да људи могу да живе лакше и боље. Ове измене линија плаћа Град Београд у сарадњи са Општином Раковица. Општина је та која је прва у контакту са грађанима, они дају предлоге, а потом размотримо да ли је нешто могуће или не. Када је нешто оправдано, трудим се да изменимо линије. Град се у међувремену мењао, а линије су некада прављене тако да су их цртали неки људи који су седели у канцеларијама. Добро је изаћи на терен и видети да ли има потребе да се негде промени станица, скрати или продужи линија и да се прилагоди потребама грађана, јер јавни превоз и постоји да би био у функцији грађана – нагласио је Весић.

Он је захвалио Општини Раковица на овом предлогу и додао да та општина никада није имала бољу сарадњу са градом него сада, те да се никада више није радило и градило на њеној територији.

Продужена аутобуска линија 504 саобраћа од окретнице код железничке станице у Реснику у Улици Александра Војиновића до окретнице аутобуса 23, 53 и 89 у Улици патријарха Јоаникија на Лабудовом брду.

Ова линија претходно је саобраћала од Ресника до окретнице у насељу Миљаковац 1, а сада променом трасе обухвата насеља Стара Раковица, Видиковац и Лабудово брдо.

Траса линије 504: Железничка станица „Ресник” – Александра Војиновића, 13. октобра, Каменац – Авалска – Брђанска – Јосипа Теларевића – Палих бораца – Ресник (излаз) – Споменик – испод тунела – Кијево – Кнежевац – Улица ослобођења – Мишка Крањца – Пилота Михаила Петровића – Патријарха Јоаникија – Видиковачки венац – Патријарха Јоаникија – окретница 23, 53, 89 на Видиковцу.