петак, 11. октобар 2019.

Весић свечано отворио 24. по реду манифестацију „Дечји сајам”

Заменик градоначелника Београда Горан Весић свечано је данас у Хали 5 Београдског сајма отворио 24. по реду „Дечји сајам”, једну од 48 сајамских манифестација које се одржавају на Београдском сајму, кроз чије капије на годишњем нивоу прође око пола милиона људи.  

– Чињеница да се у Београду одржава све више сајмова, доказ је колико је наш град из године у годину интересантнији не само за бизнис већ и за друге намене попут културе, туризма или манифестација намењених деци или старијим суграђанима. Сајам је добар показатељ који сведочи о томе да ли се један град развија или не – нагласио је Весић.

Он је додао да уколико се сагледа шта се све дешава на Београдском сајму током последњих година, можемо да будемо сигурни да се Београд развија у добром правцу.

– Радујем се сваком новом „Дечјем сајму”, јер се зрелост једног друштва огледа у односу према најмлађима, најстаријима и људима са посебним потребама. На 24. „Дечјем сајму” имамо излагаче из читаве Србије и мислим да је јако добро да на једном месту можемо да видимо све што се производи за децу. Опрема, играчке, храна и све остало што је изложено промовише и домаће произвођаче. Честитам људима који организују овај сајам, јер није лако организовати једну манифестацију 24 пута, а чињеница да је све више излагача и посетилаца, доказ је да су успешни и да би требало да наставе овај посао – поручио је заменик градоначелника.

Догађају су присуствовали директорка „Београдског сајма” Данка Селић, председник Спортског савеза Београда Драган Томашевић и директор Омладинске школе КК „Партизан֨” Зоран Стевановић.