среда, 20. новембар 2019.

Одржана манифестација „Изађи ми на пенал”

У Спортском центру „Раковица” данас је одржано такмичење „Изађи ми на пенал”. У извођењу пенала такмичиле су се победничке екипе са квалификационих такмичења која су претходно одржана у основним школама са Раковице, саопштено је из Општине Раковица.

Из Градске општине Раковица манифестацији су присуствовали председник општине Владан Коцић и члан Већа Милош Симић.

На почетку манифестације, председник општине Раковица Владан Коцић је поздравио ученике, њихове наставнике и тренере и честитао им што су дошли до финала. 

На такмичењу је прво место освојила ОШ „Иво Андрић”, друго место ОШ „Ђура Јакшић”, док је треће место припало ОШ „14. октобар”. 

Победничке екипе су добиле пехаре, плакете су додељене првопласираним школама и фудбалске лопте свим основним школама са Раковице. Такође су проглашени најбољи стрелац и голман, који су добили пехаре.

Ову манифестацију спортско-едукативног карактера организовала је Општина Раковица у сарадњи са основним школама. Циљ манифестације је да се деца млађих разреда анимирају да се баве спортом, да се друже са вршњацима и развијају социјалне вештине, али и да се едукују о понашању на спортским теренима и навијању у фер-плеј игри.