среда, 19. фебруар 2020.

Акција бесплатног чиповања, вакцинације и стерилизације напуштених паса и мачака

Oпштина Звездара и ЈКП „Ветерина Београд” организоваће од 24. до 26. фебруара акцију бесплатног чиповања, вакцинације и стерилизације напуштених паса и мачака са територије Звездаре. 

Акција ће бити спроведена од 10 до 16 часова у просторијама звездарске Kанцеларије за младе, у Неродимској улици број 2, саопштили су данас из Општине Звездара. 

Поред чиповања и вакцинисања напуштених паса и мачака, ова акција ће новим власницима омогућити и заказивање бесплатне стерилизације за своје љубимце. На тај начин Општина Звездара и „Ветерина Београд” дају свој допринос смањењу популације напуштених паса и мачака на улицама престонице и подизању свести о одговорном власништву, наводи се у саопштењу. 

Сви заинтересовани грађани који желе да на овај начин постану власници кућних љубимаца, у обавези су да уплате административну таксу од 200 динара у буџет Републике Србије уколико се уписују као власници паса или 100 динара уколико постају власници мачака. Такође, уговором се обавезују на бесплатну стерилизацију паса или мачака која ће се обавити када нови љубимац буде одговарајуће старосне доби, истиче се и саопштењу.