среда, 19. фебруар 2020.

Додељена колица за бебе паровима са „Колективног венчања”

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић данас је у Скупштини Београда поделио колица за бебе паровима који су се венчали на „Колективном венчању”. Како је том приликом истакао, захваљујући компанији „ВодаВода” подељена су 22 колица новорођеним бебама.

– „Колективно венчање” је пројекат који је почео 1999. године за време бомбардовања. Директор ове манифестације Тиви Малчев и група ентузијаста организовали су овај догађај као реакцију на страхоте које су нам се дешавале. Више стотина парова из читаве Србије венчало се у Скупштини Града Београда. Децу рођену из тих бракова такође очекујемо да једног дана учествују у оваквој манифестацији – казао је Младеновић.

Према његовим речима, Град Београд је у прошлој години определио више од 419 милиона динара, док ће у овој години тај износ бити око 470 милиона динара за породиље.

– Ово је конкретна помоћ коју наш град пружа заједно са осталим једнократним помоћима, а све у циљу подстицања рађања деце и повећања наталитета. Порука коју данас можемо послати јесте да све што радимо у животу, радимо за нашу децу. Додељујући поклоне младим паровима, подстичемо их да стварају породице, али помажемо и нашој држави и народу да нас сутра има све више – рекао је Младеновић.

Цитирајући патријарха Павла, директор манифестације „Колективно венчање” Тиви Малчев је истакао да је испред свих канона, правила и молитви – рађање.

– Захваљујући Скупштини Града Београда и компанији „ВодаВода”, који су се придружили овој акцији, сваке године помажемо 100 до 200 парова из читаве Србије. Нашој држави ћемо највише допринети тако што ћемо пружати подршку паровима да се остваре и у улози родитеља – рекао је Малчев. 

Директор компаније „ВодаВода” Војин Ђорђевић истакао је да су деца највеће богатство за све.

– Компанија „ВодаВода” четврту годину заредом додељује колица паровима који су добили принове, а ступили су у брак на „Колективном венчању”. Скромним поклонима које делимо данас, желимо да пружимо додатну подршку да се што више људи венчава – рекао је Ђорђевић.