уторак, 24. март 2020.

Никодијевић: Све мере Града прилагођене људима

Председник Скупштине града Никола Никодијевић рекао је данас да Град Београд настоји да све донесене одлуке у вези са организацијом превоза буду прилагођене људима који имају радне обавезе и најавио нове мере у вези са тим, нарочито када је реч о потребама људи за јавним превозом у поподневним сатима. Организација је добра у условима ванредног стања, оценио је Никодијевић, посебно истичући да су градске службе биле спремне и за снежне падавине.  

– Синоћ је на терену било 70 камиона, 22 мултикар возила, 15 машина и 124 радника. Улице првог приоритета, односно 1.840 километара, подељене су у два дела, и то на улице А приоритета којим се крећу возила јавног превоза и Б приоритета којима у овом тренутку не иде коридорски саобраћај. Улице су очишћене, као и 300 километара државних путева, и саобраћај функционише добро. Све линије коридорског саобраћаја такође функционишу и нису преоптерећене – рекао је Никодијевић за ТВ Хепи.

Он је појаснио да се забрана коришћења јавног превоза односи на оне људе који немају радну обавезу, те да је коридорски превоз, пре свега, прилагођен здравственим радницима, припадницима војске, полиције, људима који раде у државним и комуналним службама, а такође и онима који раде у приватном сектору, нарочито у продавницама, апотекама и слично.

Председник Скупштине града позвао је још једном становништво да поштује све донесене мере и буде дисциплиновано и навео да све одлуке имају за циљ очување живота људи.

– Треба бити опрезан и пратити сва упутства – поручио је Никодијевић.