субота, 12. септембар 2020.

Горан Весић отворио 25. дечји сајам

Заменик градоначелника Горан Весић свечано је данас отворио Београдски дечји сајам, који се овог викенда одржава у Савском парку у Београду на води. Како је том приликом прецизирао Весић, ово је 25. дечји сајам и први пут се одржава ван Београдског сајма. 

– Манифестација је прилика да на једном месту деца добију и забаву и знање, а друштво да покаже колико су образовање и развој најмлађих важни – оценио је Весић.

С обзиром на то да се манифестације већ више од шест месеци не организују, Весић је захвалио организаторима на истрајности, јер традиција није прекинута чак и у време короне.

– Сајам је важан јер као друштво покушавамо да повратимо нормалан живот, а да се притом испоштују сва епидемиолошка правила и мере. Зато је овде свега 66 излагача, иначе их има много више јер је организатор оставио довољан размак и простор између штандова. Зато је ово и пример како треба организовати манифестације – истакао је Весић.

Заменик градоначелника изразио је задовољство што се сајам одржава у најновијем парку у Београду, који је још један доказ промена у граду. Он је навео да је данас ово једно од најлепших делова Београда, са јавним просторима који се дају на коришћење свим грађанима.

Весић је на крају најавио да ће бити још манифестација у Београду на води из области културе, али и за децу, и пожелео успешан сајам свим излагачима. 

На свечаном отварању наступио је хор „Чаролија”. Малишани и њихови пратиоци данас и сутра могу да уживају у дружењу са омиљеним јунацима, позоришним представама, непрекидном забавном програму на бини, као и на спортском терену, уз бројна такмичења, награде, едукативне радионице и остале занимљиве садржаје прилагођене новонасталим околностима на обезбеђеном отвореном простору већем од 4.000 квадратних метара. 

Улаз је бесплатан, а манифестација траје од 11 до 19 часова.