среда, 16. септембар 2020.

Весић: Захваљујући Београду, нови парк и стамбена зграда у Косовској Митровици

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас у Косовској Митровици локацију на којој ће бити изграђен парк захваљујући донацијама компанија са територије града Београда. Такође, Горан Весић је данас, заједно са председником Привременог органа Општине Косовска Митровица Александром Спирићем и начелником Косовско-митровачког управног округа Славком Симићем, положио камен темељац за зграду у Улици рударске, намењену припадницима српске националности, коју финансира Град Београд. 

Реч је о парку који ће бити у међублоковској површини, на углу улица Краља Петра и Лоле Рибара у северном делу Косовске Митровице, где се налазе нелегални објекти чије је уклањање већ почело.

– Познат сам по томе да уређујем Београд и правим тргове и паркове, а тај „вирус уређивања градова” шири се по читавој Србији, па је стигао и до Косовске Митровице – рекао је Весић.

Он је навео да је посебно срећан што челници Косовске Митровице разумеју да је неопходно уредити јавне просторе како би квалитет живота људи био бољи.

– Током посете, показали су ми пројекат уређења три јавне површине, односно три парка, и ја сам одабрао овај – Студентски парк. Замолићу компаније које раде у Београду да донирају део средстава и буду донатори овог парка – рекао је Весић и додао да ће вредност тог парка бити око 150.000 евра.

Весић је додао да је суштина сваке политике да људима живот буде бољи.

– Ако политика не доноси добро људима, то није добра политика. Ми се заиста трудимо да помогнемо Косовској Митровици, јер Београд, као главни град Србије, има обавезу да помаже свакој средини у којој живе наши људи, а једна од њих је и Косовска Митровица – истакао је Весић.

Он је нагласио да ће Београд и убудуће наставити да помаже Косовској Митровици и додао да је сигуран да ће овај парк бити још један доказ пријатељства и сарадње Београда са Косовском Митровицом.

Говорећи о изградњи нове зграде, Весић је истакао да ће Град Београд наставити да помаже Косовској Митровици и прецизирао да је положен камен темељац за зграду са 20 станова.

– Ако буде како извођач каже, а нема разлога да му не верујемо, већ до краја јануара следеће године ова зграда ће бити завршена – рекао је Весић.

Догађају је присуствовао председник Српске листе Горан Ракић.