четвртак, 17. септембар 2020.

Oбилазак радова на регулацији Kијевског потока

На основу иницијативе Општине Раковица и петиције грађана Кијева, а према Пројекту регулације Кијевског потока, леве притоке Топчидерске реке, у току је прва од три фазе радова на његовом уређењу.

Радове су обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, градски секретар за привреду Милинко Величковић и председник општине Раковица Милош Симић.

Радови се изводе на основу Програма управљања водним објектима за уређење водотока и заштиту од поплава, ерозије, бујица на водама II реда и Оперативног плана за одбрану од поплава, а радове финансира Секретаријат за привреду Града Београда.

Прва фаза радова изводи се на деоници дужине 265 метара, а њен завршетак планиран је крајем октобра 2020. године. Ради се на стабилизацији и насипању дна водотока, као и на изради армираних бетонских шахтова који служе за прихват бочних водотока. Уговорена вредност ове фазе је 37,6 милиона динара. Секретаријат за привреду Града Београда планирао је средстава за извођење друге и треће фаза радова у наредној години, на дужини од преосталих 1.200 метара, чиме ће се решити вишегодишњи проблем изливања Кијевског потока и побољшати квалитет живота становника Кијева.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, градски секретар за привреду Милинко Величковић и председник општине Раковица Милош Симић разговарали су са становницима Кијева о актуелним проблемима и темама, али и о плановима за изградњу канализације у насељу и новог паркића, као и о решавању легализације објеката.