петак, 16. октобар 2020.

Измена режима рада линија јавног превоза

Током извођења радова на регулацији дела Кијевског потока у насељу Старо Кијево, од 19. до 26. октобра доћи ће до промена у раду линије јавног превоза 501, најављено је из Секретаријата за јавни превоз.

До потпуног затварања Пролетерске улице доћи ће у висини стајалишта „Железнички мост”, због чега возила са линије 501 неће моћи да саобраћају до терминуса „Старо Кијево”. У овом периоду возила са предметне линије саобраћаће на релацији Петлово брдо – Кнежевац и носиће ознаку 501Л.

За време прегледа и поправке трамвајских шина у Булевару краља Александра у зони окретнице „Устаничка”, као и прегледа и поправке трамвајске контактне мреже у Улици Јурија Гагарина, од раскрснице са Улицом антифашистичке борбе до раскрснице са Булеваром Црвене армије, од 17. октобра, у 0.30 часова до 19. октобра, до 3.30 часова доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Како је најављено из Секретаријата за јавни превоз, трамвајске линије ће током извођења радова саобраћати на следећи начин: 

– на линији 6 возила ће саобраћати скраћеном трасом до окретнице „Клуз” и носиће ознаку 6Л; 
– на линији 14 возила ће ићи скраћеном трасом до окретнице „Клуз” и носиће ознаку 14Л1; 
– на линији 7 возила ће саобраћати на релацији Клуз – Булевар Милутина Миланковића /Депо „Сава”/ и носиће ознаку 7Л1;
– на линији 9 возила ће саобраћати на релацији Бањица – Булевар Милутина Миланковића /Депо „Сава”/ и носиће ознаку 9Л1; 
– на линији 13 возила ће саобраћати на релацији Баново брдо – Пристаниште (преко Моста на Ади) и носиће ознаку 13Л.

Трамвајске линије 7Л1 и 9Л1 ће промену смера кретања на територији Новог Београда вршити кроз трамвајски депо „Сава”.

На делу трасе од окретнице у Блоку 45 до ТЦ „Ушће” успоставља се аутобуска линија са ознаком 7А (Нови Београд /Блок 45/ – ТЦ „Ушће”). Траса линије 7А је следећа: Нови Београд /Блок 45/ – Др Ивана Рибара – Јурија Гагарина – Булевар Милутина Миланковића (Антифашистичке борбе у смеру ка Блоку 45) – Милентија Поповића – Ушће – ТЦ „Ушће”.

Аутобуси са линије 7А ће дуж трасе користити постојећа аутобуска и трамвајска стајалишта јавног градског превоза.