уторак, 3. новембар 2020.

Градоначелник примио представнике ЕXIT фондације

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се данас у Старом двору са Иваном Петровићем из ЕXIT фондације и његовим представницима, с којима је разговарао о сарадњи на потенцијалним пројектима од виталног значаја за здравље и будућност грађана Београда и Србије.

– Разговарали смо о заједничкој акцији повећања зелених површина у Београду и Србији, као и начинима мобилисања читавог друштва и стварања покрета са заједничким циљем, а то је здрава животна средина – указао је Радојичић.

Усагласили смо се, како је истакао, да је у овом тренутку потребан свеобухватан договор и умрежавање доносилаца одлука.

– Договор и умрежавање подразумева и сарадњу академске заједнице, привредног сектора и самих грађана који могу да допринесу нашем заједничком циљу, а то је борба против климатских промена. Окупљање око ове идеје превазилази све различитости у друштву, које остају у другом плану. Насупрот томе остаје племенити циљ да будућим генерацијама оставимо здраву и чисту планету – нагласио је први човек престонице.

Овакви састанци су, према његовим речима, прилика да се подсетимо колико су млади данас свеснији еколошких изазова и колико је екологија суштинско питање које се тиче свих нас.

– Добра вест за Београд је да радимо на стварању широке мреже добрих акција које ће допринети не само бољем квалитету живота грађана сада већ и у будућности – најавио је Радојичић.

На састанку је закључено да је у Београду много „зелених” дестинација у којима грађани могу уживати и које су велико природно благо. Једнако тако, сви смо на истом задатку, који осим заштите животне средине подразумева и опоравак туризма и еколошких дестинација Београда, након пандемије вируса корона.