уторак, 10. новембар 2020.

Хитно решавање проблема непријатних мириса у Чукаричком рукавцу

Градска секретарка за инспекцијске послове Соња Божовић изјавила је данас да је водни инспектор овог секретаријата, након пријаве грађана на непријатне мирисе у Чукаричком рукавцу, обавио ванредан надзор на овој локацији.

– Том приликом Агенцији за заштиту животне средине наложено је ванредно узорковање воде Топчидерске реке. Резултати су указали на повећан распад органских материја до кога долази услед изливања фекално-санитарних вода, а један од узрока може бити и неадекватно испуштање септичких јама.

Заменик градоначелника Горан Весић упутио је апел надлежним органима за хитно решавање овог проблема, због чега ће водна инспекција Секретаријата за инспекцијске послове и представници ЈВП „Србијаводе” у четвртак, 12. новембра, обићи Чукарички рукавац ради решавања проблема – чишћења муља и омогућавања протока воде – истакла је Соња Божовић.

Онa је додала да ће, осим тога, водни инспектор у сарадњи са Мобилном екотоксиколошком екипом Градског завода за јавно здравље 13. новембра поново обићи локацију, када ће се обавити циљана испитивања воде.