петак, 25. децембар 2020.

Новогодишње јелке за три установе социјалне заштите у Београду

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић даривали су новогодишње јелке као лични поклон за три установе социјалне заштите у Београду. У питању су Прихватилиште за одрасла и стара лица, Прихватилиште за децу Београда и Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Због епидемије вируса корона, Прихватилиште за децу Београда тренутно је у изолацији, док су друге две установе у сменском раду од по 12 сати у циљу заштите корисника и запослених. 

– Приближава се Нова година, а иако је ове године славимо под посебним условима због епидемије вируса корона, одлучили смо да овим установама поклонимо јелке и на тај начин корисницима и запосленима улепшамо празнике, са жељом да следећа година буде боља – рекао је Весић.

Он је навео да се представници Града труде да олакшају живот корисника тих установа који је, истиче, веома тежак. 

–  Олакшавамо им да га проживе онако како заслужују, а сви заслужују да имају новогодишњу јелку, уз коју ће пожелети да им се нешто лепо догоди у следећој години – истакао је Весић.

Станисављевићева је захвалила заменику градоначелника на томе што, како истиче, током целе године континуирано даје подршку Секретаријату за социјалну заштиту и запосленима у установама социјалне заштите. 

– Ово је само мали знак пажње – рекла је градска секретарка и додала да су јелке већ испоручене у све три установе.

Корисницима и запосленима пожелела је срећне предстојеће новогодишње и божићне празнике и пуно здравља у наредној години, те да се пандемија вируса корона што пре заврши.

Директорка Прихватилишта за одрасла и стара лица Невенка Никић Симатковић је у име запослених и корисника захвалила свима у Граду који помажу.

– Желим да што пре испратимо ову годину која нам је, због ситуације са короном, била поприлично тешка, али смо се изборили да нам сви корисници буду здрави. Ово је веома леп знак пажње, да дочекамо нову годину која ће нам, надамо се, бити много лепша од ове коју испраћамо – рекла је она.